Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

HRDINA NA VYHLIADKOVEJ VEŽI: Do ďalekohľadu udieral a kopal

Polícia žiada ľudí, aby im oznámili telefonicky, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo formou správy na sociálnej sieti polície, ak poznajú totožnosť osôb na fotkách. Foto: Polícia

Obľúbená vyhliadková veža tak prišla vďaka nemu o ďalekohľad, ktorý verejnosti slúžil na pozorovanie zaujímavostí prírody.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 11. septembra (TASR) - Polícia začala trestné stíhanie pre poškodenie ďalekohľadu na vyhliadkovej veži na Devínskej Kobyle v Bratislave. V tejto súvislosti pátra po osobách, ktoré sa v nedeľu 1. septembra približne o 21.00 h na veži nachádzali. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Napriek tomu, že 'ďalekohľad páchateľovi nič neurobil', začal doň kopať a udierať. Svojim agresívnym správaním vyhliadkový ďalekohľad poškodil a taktiež rozbil solárny panel umiestnený na jeho stojane. Obľúbená vyhliadková veža tak prišla vďaka nemu o ďalekohľad, ktorý verejnosti slúžil na pozorovanie zaujímavostí prírody," opísala polícia.

Zároveň žiada ľudí, aby im oznámili telefonicky, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo formou správy na sociálnej sieti polície, ak poznajú totožnosť osôb na fotkách.