Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Regióny

Polícia zaznamenala v Bratislave zvýšený počet pokusov o podvod

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Neznámy volajúci telefonicky oslovil viacero seniorov na území piateho bratislavského okresu a uviedol im, že ich majú páchatelia trestnej činnosti sledovať a chcieť ich okradnúť o úspory a cennosti.

Bratislava 1. júla (TASR) - Policajti zaznamenali v pondelok v bratislavskej Petržalke zvýšený počet pokusov o podvod na senioroch. Vyzvali na väčšiu opatrnosť na území celého Bratislavského kraja. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Silvia Šimková.

"Neznámy volajúci telefonicky oslovil viacero seniorov na území piateho bratislavského okresu a uviedol im, že ich majú páchatelia trestnej činnosti sledovať a chcieť ich okradnúť o úspory a cennosti," uviedli policajti. Ako priblížili, od seniorov zisťoval, s kým bývajú, koľko peňazí majú v hotovosti, či aké cennosti majú doma.

Polícia opätovne vyzýva občanov, ktorí majú v blízkosti seniorov žijúcich samostatne, aby ich informovali o podvodných praktikách. Taktiež im dali rady, ako sa nestať obeťou podvodu. Rovnako tak, ak majú rodinných príslušníkov v seniorskom veku.