Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Základná umelecká škola v Poltári je v nových priestoroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Celý projekt modernizácie financovali z rozpočtu mesta v sume 297.626 eur.

Poltár 10. októbra (TASR) - Základná umelecká škola (ZUŠ) v Poltári je v nových priestoroch. Dokončená je prvá etapa rozsiahlej rekonštrukcie a ZUŠ získala nové učebné priestory v rámci základnej školy. TASR o tom informovala Jozefína Očenášová z kancelárie primátora mesta.

Dodala, že nájom v priestoroch strednej školy sa jej skončil a mesto tak začalo s prestavbou časti budovy Základnej školy Slobody. Miestnosti však podľa nej boli priestorovo obmedzené. Vytvorili tak nové a vzniklo ich 39 vrátane učební, skladov, chodieb, a zborovne. "Počas prvej etapy rekonštrukcie sme robili rozsiahle stavebné práce, ktoré zahŕňali úpravu zdravotechniky, vykurovania, ako aj nové elektroinštalačné rozvody," objasnil vedúci oddelenia investičnej výstavby v Poltári Tomáš Cifranič.

Spomenul, že upravili aj niektoré podlahy a v učebniach inštalovali steny s akustickými doskami. Tie zlepšujú kvalitu zvuku ako dôležitý aspekt najmä pri výučbe hudby. Podľa neho dokončili rekonštrukciu vstupu do školského átria.

Ako uviedol, práce sa nekončia. "V druhej etape je naplánované doplnenie požiarnych rebríkov, vybudovanie nových rozvodov pre školský rozhlas, ako aj inštalácia núdzového osvetlenia v celej budove," doplnil. Zároveň pre školníka kúpia a osadia nový skladovací kontajner na náradie. Zhrnul, že tieto úpravy sú dôležité na zvýšenie bezpečnosti a funkčnosti priestorov.

Celý projekt modernizácie financovali z rozpočtu mesta v sume 297.626 eur. "Škola ponúka výučbu v rôznych umeleckých odboroch, od hudby, výtvarného umenia až po tanečný a dramatický odbor," povedal primátor mesta Poltár Peter Sitor. Tento rok si základná umelecká škola pripomína 50 rokov od svojho založenia.