Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Regióny

Poprad sa počas víkendu rozžiaril vianočnou výzdobou

Vianočný anjel ako tradičná dominanta popradskej vianočnej výzdoby. Foto: TASR - Milan Kapusta

Výzdoba je rozmiestnená po celom meste, výnimkou nie sú ani kruhové objazdy a mestské časti, uviedol primátor Anton Danko.

Poprad 7. decembra (TASR) – Mesto Poprad sa od soboty (5. 12.) rozžiarilo vianočnou výzdobou, ktorá svojou pestrosťou a bohatosťou patrí k najkrajším na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová s tým, že tradičný vianočný jarmok sa pre pandémiu nového koronavírusu konať nebude.

Vianočnú výzdobu rozsvietil Mikuláš. Jeho príchod mohli deti i dospelí sledovať tento rok prvýkrát online v sobotu podvečer. „Chceme Popradčanom vytvoriť počas celých sviatkov peknú atmosféru. Okrem tradičných prvkov sme tento rok pripravili viaceré nové. Výzdoba je rozmiestnená po celom meste, výnimkou nie sú ani kruhové objazdy a mestské časti,“ uviedol primátor mesta Anton Danko.

Popradské Vianoce odštartoval prílet anjela do stredu najväčšieho kruhového objazdu. Tento rok k nemu v rámci vianočnej výzdoby pribudol ďalší, ktorý stojí na novom kruhovom objazde pri nemocnici. Okrem anjelov upútajú vodičov na kruhových objazdoch v meste aj ďalšie prvky výzdoby.

Ako priblížila hovorkyňa, pri vstupe do Popradu v smere z Matejoviec bude vítať všetkých veľký nápis Vianoce. Oku návštevníka neunikne ani nadrozmerná rodinka bielych medveďov. Nápis Poprad je umiestnený na námestí vedľa súsošia sv. Egídia. „Prekvapenie pribudlo v parku pri kine Tatran, kde sú umiestnené nové prvky zvierat v téme Všetci spolu,“ doplnil primátor.

Veľká guľa, vianočný stromček i adventný veniec podľa slov Hlaváčovej ostávajú na svojom pôvodnom mieste. Vyzdobená je aj Ulica 1. mája. Veľké korčule sú po novom v centre mesta. Na konci námestia je umiestnená brána s rokom 2020, ktorá sa v januári zmení na 2021. Nadrozmerný betlehem sa nachádza pred okresným súdom. Pri Aréne Poprad je zase vláčik. V meste nechýba ani selfie rám s kamzíkom a druhý s anjelskými krídlami. Ako dodala hovorkyňa, vyzdobené sú aj popradské mestské časti.