Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Regióny

Požiar skládky odpadov na Zavarskej ceste v Trnave sa podarilo uhasiť

Na snímke hasiči zasahujú počas požiaru skládky odpadov na Zavarskej ceste v Trnave v nedeľu 27. októbra 2024. Nedeľný požiar skládky sa podarilo hasičom zlikvidovať. V súčasnosti zasýpajú uhasený priestor hlinou a prostredníctvom dronu dohľadávajú skryté ohniská. Foto: TASR HaZZ v Trnave

Vytvorené bolo čerpacie stanovisko v obci Križovany nad Dudváhom, odkiaľ bola zabezpečovaná kyvadlová doprava hasiacej látky na požiarisko.

Trnava 28. októbra (TASR) - Nedeľný (27. 10.) požiar skládky odpadov na Zavarskej ceste v Trnave sa podarilo hasičom zlikvidovať. V súčasnosti zasýpajú uhasený priestor hlinou a prostredníctvom dronu dohľadávajú skryté ohniská. TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Požiar bol spozorovaný v nedeľu krátko po 16.00 h. "Po vykonanom prieskume bolo zistené, že plamene sa rozšírili na plochu veľkú približne 20 krát 50 metrov," priblížila. Vytvorené bolo čerpacie stanovisko v obci Križovany nad Dudváhom, odkiaľ bola zabezpečovaná kyvadlová doprava hasiacej látky na požiarisko. "Hasiči počas udalosti zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch," podotkla.

Na zlikvidovaní požiaru sa podieľalo 11 príslušníkov z hasičskej stanice v Trnave, tiež dobrovoľné hasičské zbory obcí Bučany, Jaslovské Bohunice, Križovany nad Dudváhom, Vlčkovce a Zavar. "Príčinu vzniku požiaru sa nepodarilo zistiť," doplnila.