Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

POZOR NA BÚRKY: V týchto krajoch platí 2.stupeň výstrah pred búrkami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Vo väčšine ďalších krajov na Slovensku je vydaná výstraha pred búrkami prvého stupňa.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Pre časť Trnavského a Nitrianskeho kraja aktuálne platí druhý stupeň výstrah pred búrkami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Druhý stupeň výstrahy platí v okresoch Galanta, Levice, Nitra, Nové Zámky, Topoľčany a Šaľa. V okresoch je zvýšená pravdepodobnosť výskytu silných búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 90 kilometrov za hodinu a s krúpami. "Výskyt sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ich intenzita je nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia materiálnych škôd je vysoká," dodal SHMÚ.

Vo väčšine ďalších krajov na Slovensku je vydaná výstraha pred búrkami prvého stupňa.

Zároveň vo viacerých okresoch hrozia prívalové povodne. Druhý stupeň hydrologickej výstrahy platí pre okresy Nové Zámky - juh, Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany, Levice, Žarnovica, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom a Detva. Prvý stupeň je vydaný v okresoch Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Prievidza.