Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Práce na D1 po dokončení významne odľahčia tranzit cez Bratislavu

Na snímke policajti pri uzatvorenom nájazde na diaľnicu D1 smerom do Bratislavy pri Senci v sobotu 27. júla 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

S dopravnými obmedzeniami treba počítať aj na budúci víkend, pričom diaľnica bude zatvorená v opačnom smere z Bratislavy na Trnavu.

Bratislava 27. júla (TASR) - Práce na diaľnici D1 po ich dokončení vodičom významným spôsobom odľahčia tranzit cez Bratislavu. Avizoval to generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Filip Macháček na sobotňajšom mediálnom brífingu. S dopravnými obmedzeniami treba podľa neho počítať aj na budúci víkend, pričom diaľnica bude zatvorená v opačnom smere z Bratislavy na Trnavu.

"Je to stavba, ktorá bude mať veľký dosah na vodičov jazdiacich cez Bratislavu. Odľahčí významným spôsobom po dokončení tranzit cez Bratislavu a významným spôsobom pomôže ľuďom dochádzajúcim za prácou do Bratislavy a z Bratislavy," uviedol Macháček. Robia podľa neho všetko pre to, aby dopravné obmedzenia mali čo najmenší vplyv na motoristickú verejnosť.

Ako pripomenul, do nedele (28. 7.) do 20.00 h sú na diaľnici D1 naplánované dopravné obmedzenia. Následne podľa neho znova pustia dopravu v zúžených troch jazdných prúdoch v smere na Bratislavu. Doplnil, že na budúci víkend pôjde o kratšie dopravné obmedzenie. Následne už podľa neho bude pustená doprava v ľavom jazdnom páse v šiestich zúžených pruhoch.

Šéf NDS takisto podotkol, že križovatka Bernolákovo je obmedzená v dvoch stupňoch. "Od tohto víkendu je zatvorený výjazd od Bernolákova a Slovenského Grobu na Bratislavu. Od budúceho víkendu bude uzatvorený výjazd a zjazd z diaľnice v opačnom smere na Trnavu," priblížil s tým, že tieto obmedzenia budú trvať do zimy tohto roka.