Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

Práce na obnove Prachárne v Trnave napredujú

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Budova Prachárne v centre mesta na Radlinského ulici prechádza kompletnou rekonštrukciou vďaka financiám z Plánu obnovy a odolnosti.

Trnava 5. septembra (TASR) - Práce na obnove Prachárne v Trnave napredujú. Okrem rekonštrukcie vnútorných priestorov už vzniká aj strešná konštrukcia. Informoval o tom primátor Trnavy Peter Bročka na sociálnej sieti.

"Práce na Prachárni sú zase o kus ďalej," zhrnul Bročka. Budova Prachárne v centre mesta na Radlinského ulici prechádza kompletnou rekonštrukciou vďaka financiám z Plánu obnovy a odolnosti.

"Nový objekt bude rekonštruovaný pre účely divadla pre deti a mládež, ktoré bude prevádzkovať mesto. Sála sa bude nachádzať v časti objektu od Radlinského ulice. Divadlo bude mať sálu s kapacitou osemdesiat divákov a prácu by v ňom malo nájsť dvanásť zamestnancov," informovalo mesto Trnava na svojom webe.

Bročka vysvetlil, že Pracháreň je národnou kultúrnou pamiatkou a pochádza z obdobia okolo roku 1500. "Jej dnešný názov pripomína jednu z jej historických funkcií, v minulosti slúžila ako sklad pušného prachu a materiálu na delové gule," dodal.

Budovu Prachárne otvorili pre verejnosť 28. januára 1994. Predtým v nej fungoval Mliečny bar. Názov Pracháreň súvisel s pôvodnou funkciou objektu. Predtým slúžil ako sklad pušného prachu. Pracháreň prevádzkovala spoločnosť Mestský dom lahôdok, spoločníkmi boli mesto Trnava a stavebná firma AG Eurokontrakt.