Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Pre nepriaznivé počasie uzavreli horné parkovisko na Tyršovom nábreží

Na snímke muž v daždivom a veternom počasí v Bratislave 14. septembra 2024. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Bratislavská mestská časť Ružinov na sociálnej sieti vyzvala ľudí, aby v tomto čase nechodili do parkov, nezdržiavali sa pod stromami a ak je to možné aby v ich blízkosti ani neparkovali autá.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Vzhľadom na najnovšiu hydrologickú predpoveď, ktorá v Bratislave predpovedá tretí stupeň povodňovej aktivity na Dunaji, pristúpilo mesto aj k uzavretiu horného parkoviska na Tyršovom nábreží. Radnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Mesto priblížilo, že autá, ktoré na parkovisku ostali po 14.00 h, budú premiestnené na parkovisko P+R Černyševského a po naplnení kapacity na P+R Macharova.

Na súčasnú situáciu reagujú aj jednotlivé bratislavské mestské časti. Obyvatelia Dúbravky sa v prípade vyvrátenej či polámanej zelene v dôsledku nárazového vetra či vytrvalého dažďa môžu obrátiť na mestskú políciu na čísle 159. "Záchranné zložky sa v krátkom čase skoordinujú a popadané konáre či znepriechodnené cesty vyriešia," priblížila samospráva. Obyvatelia Lamača môžu prípadné škody alebo problémy hlásiť na čísle 0948/337 317 alebo priamo na núdzovej linke 112.

Na výstrahy týkajúce sa silného vetra upozorňuje aj Devínska Nová Ves. "Prosíme všetkých občanov, aby v tomto čase obmedzili pobyt vonku hlavne v lesných a horských oblastiach," uviedla mestská časť. V prípade potreby sa môže verejnosť obrátiť na Dohľadové centrum na čísle 02/32 33 33 32. Mestská časť zároveň z preventívnych dôvodov uzavrela cestu smerom na Devínske jazero. Obyvateľov preto prosí, aby využívali prístupovú cestu cez Stupavu.

Bratislavská mestská časť Ružinov na sociálnej sieti vyzvala ľudí, aby v tomto čase nechodili do parkov, nezdržiavali sa pod stromami a ak je to možné aby v ich blízkosti ani neparkovali autá.

Pre nepriaznivé počasie prijala viaceré opatrenia aj mestská časť Devín. Pre obyvateľov Devínskej cesty poskytol úrad vrecia na piesok vrátane piesku. "Obyvatelia najohrozenejšej oblasti Devínskej cesty budú dostávať priebežné informácie mailom tak ako doteraz," uviedol na sociálnej sieti. Zároveň upozornil ľudí, že v prípade vysokej hladiny vody, ktorá by ohrozila rozvodné skrine elektrickej energie, bude nevyhnutné odstaviť dodávku energie. "V čo najmenšej dotknutej oblasti a len v prípade skutočne nevyhnutného odvrátenia rizika," doplnil.