Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

Pre rokovanie vlády platia v R. Sobote prísne bezpečnostné opatrenia

Na snímke bezpečnostné opatrenia v okolí Mestského kultúrneho strediska pred výjadzovým rokovaním vlády v Rimavskej Sobote 19. júna 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Rokovanie vlády v Rimavskej Sobote je prvým výjazdovým rokovaním ministrov po atentáte na premiéra Roberta Fica v Handlovej, ku ktorému došlo v polovici mája.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Rimavská Sobota 19. júna (TASR) - V meste Rimavská Sobota platia pre stredajšie výjazdové rokovanie vlády SR prísne bezpečnostné opatrenia. V okolí domu kultúry, kde kabinet zasadá, sú rozmiestnené zátarasy a na bezpečnosť dohliada množstvo policajtov. Pred začiatkom rokovania to pre médiá uviedol primátor mesta Jozef Šimko.

Rokovanie vlády v Rimavskej Sobote je prvým výjazdovým rokovaním ministrov po atentáte na premiéra Roberta Fica v Handlovej, ku ktorému došlo v polovici mája. "Vzhľadom na túto udalosť i my ako mesto Rimavská Sobota sme sa pripravovali na zasadnutie vlády SR v spolupráci s Policajným zborom i ochrankou. Verím, že sme urobili všetky opatrenia tak, aby sa taká istá udalosť tu neodohrala," uviedol Šimko s tým, že bezpečnostné opatrenia sú prísnejšie ako v roku 2016, keď v meste ministri rokovali naposledy.

Na snímke bezpečnostné opatrenia v okolí Mestského kultúrneho strediska pred výjadzovým rokovaním vlády v Rimavskej Sobote 19. júna 2024.
Foto: TASR - Ján Krošlák


Pri rimavskosobotskom dome kultúry, kde sa výjazdové rokovanie vlády koná, hliadkujú desiatky policajtov. V okolí objektu sú rozmiestnené barikády, za ktoré nie sú vpúšťaní občania. Uzavreté sú aj viaceré parkoviská v okolí a tiež časť cesty vedúca od tunajšieho hotela po kruhovú križovatku.