Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Regióny

Prehliadky mesta Svidník je možné absolvovať so sprievodcom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Pre viac informácií a rezerváciu prehliadky je možné kontaktovať TIC. Kontaktné údaje sú zverejnené na webstránke mesta a sociálnej sieti.

Svidník 15. júna (TASR) - Prehliadky mesta Svidník môžu záujemcovia absolvovať s certifikovaným sprievodcom. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Kristína Tchirová, takáto služba v meste chýbala, ale od vlaňajška je súčasťou Turistického informačného centra (TIC) Svidník a záujem o ňu sa zvyšuje.

Podľa jej slov doterajší záujem a pozitívne ohlasy im nielen naznačujú veľký potenciál sprievodcovských služieb, ale dodávajú motiváciu pre ďalší rozvoj. Na prahu turistickej sezóny sa vo Svidníku zvyšuje záujem o organizované prehliadky nielen samotného mesta, ale aj jeho okolia.

"Sme nadšení, že záujem o sprievodcovské služby v meste pod Duklou rastie a že stále môžeme návštevníkov tohto neprebádaného, no populárneho regiónu prekvapiť. Veríme, že sprievodcovské služby sú hlavným nástrojom, no zároveň kľúčom k tomu, aby si návštevníci odniesli zo Svidníka tie najlepšie spomienky," podotkla certifikovaná sprievodkyňa cestovného ruchu Martina Lazengová.

Milovníci histórie, kultúry, prírody i najväčších pokladov a skvostov umenia a náboženstva môžu podľa Tchirovej využiť sprievodcovské služby a objaviť skryté poklady regiónu či vypočuť si zaujímavé príbehy a legendy. "Svidník je bohatý na vojenské pamiatky z druhej svetovej vojny, ale aj na rusínsku kultúru a malebnú prírodnú scenériu," doplnila hovorkyňa mesta.

Pre viac informácií a rezerváciu prehliadky je možné kontaktovať TIC. Kontaktné údaje sú zverejnené na webstránke mesta a sociálnej sieti.