Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Prešov má nových riaditeľov Dopravného podniku a Technických služieb

Na snímke MHD v centre Prešova. Foto: TASR - František Iván

Obaja dočasne viedli mestské podniky. Výberové konanie zahŕňalo psychologický a odborný test, pohovor s komisiou a verejné vypočutie.

Prešov 18. septembra (TASR) - Dopravný podnik aj Technické služby mesta Prešov majú nových výkonných riaditeľov. Mestskí poslanci na stredajšom zasadnutí odobrili víťazov septembrových výberových konaní. Na čele Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP) bude Peter Davidov, Technické služby mesta Prešov (TSMP) povedie Martin Lipka.

Obaja dočasne viedli mestské podniky. Výberové konanie zahŕňalo psychologický a odborný test, pohovor s komisiou a verejné vypočutie. V prípade DPMP išlo o druhé výberové konanie, nakoľko v tom prvom hodnotiaca komisia neodporučila žiadneho z troch vypočutých kandidátov.

Peter Davidov získal 129 hlasov zo 144. Poslanci sa zaujímali aj o podrobnosti týkajúce sa prenájmu autobusov z Poľska pre dopravný podnik. "Štyri autobusy neprešli vstupnou prehliadkou, neprevzali sme ich. Vrátili sme autobusy a očakávame dodanie nových, ktoré budú v prevádzkyschopnom stave a prejdú prehliadkou," vysvetlil Davidov.

Martin Lipka získal 120 hlasov zo 144. Na zastupiteľstve na otázky poslancov odpovedal, že sa stotožňuje s výzvou na zriadenie prímestského parku, respektíve lesoparku v Prešove. "Je to určite veľká výzva. Viem sa s ňou, samozrejme, stotožniť a niektoré opatrenia sme už aj podnikli a zaviedli," dodal.