Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Regióny

Prešovská kriminálna polícia zadržala drogového dílera priamo pri čine

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

V prípade dokázania viny mu za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Prešov 26. júna (TASR) - Priamo pri čine zadržala prešovská krajská kriminálna polícia v utorok (25. 6.) dílera drog. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, k jeho zadržaniu došlo po dlhodobom monitorovaní drogovej scény na teritóriu mesta Prešov a širšieho okolia.

"Počas cielenej policajnej akcie za účasti policajtov pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove bol podnikateľ z Prešova, ktorý ako díler zásoboval užívateľov drog v Prešove a jeho okolí, zadržaný skôr, ako mohol omamné látky poskytnúť svojim odberateľom," uvádza polícia.

Počas akcie zaistili drogy, ktoré mal podnikateľ pri sebe a ich predajom získaval pre seba finančný prospech. Kriminalisti následne vykonali domovú prehliadku, pri ktorej boli zaistené ďalšie podozrivé látky. Tie budú predmetom znaleckého skúmania.

"Zadokumentované konanie zadržaného podnikateľa, ktorý bol dlhodobo v hľadáčiku prešovskej krajskej kriminálky, odhalilo podstatnú časť mozaiky a táto začína postupne poskytovať ucelenejší obraz v súvislosti s predajom drog na teritóriu Prešovského kraja, na odhaľovaní ktorej krajskí kriminalisti aktívne pracujú," informuje polícia.

Momentálne so zadržaným vykonávajú procesné úkony. V prípade dokázania viny mu za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.