Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Prešovská odpustová slávnosť sa pre počasie uskutoční v konkatedrále

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V piatok o 18.30 h sa uskutoční krížová cesta mladých. O 19.00 h bude mládežnícka sv. omša, ktorú bude celebrovať don Jozef Luscoň SDB.

Prešov 13. septembra (TASR) - Sobotňajší program odpustovej slávnosti na Kalvárii sa pre hlásené nepriaznivé počasie a pre bezpečnosť veriacich uskutoční v Konkatedrále sv. Mikuláša na Hlavnej ulici v Prešove. Podujatie organizuje Rímskokatolícka farnosť sv. Mikuláša. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

V piatok o 18.30 h sa uskutoční krížová cesta mladých. O 19.00 h bude mládežnícka sv. omša, ktorú bude celebrovať don Jozef Luscoň SDB.

"V sobotu (14. 9.) o 8.00 h bude sv. omšu celebrovať dekan Farnosti sv. Mikuláša Jozef Dronzek. O 9.00 h sa začne večeradlo ružencového bratstva a v tomto čase bude vysluhovaná aj sviatosť zmierenia. Odpustová slávnosť vyvrcholí v sobotu o 10.00 h slávnostnou sv. omšou v konkatedrále, ktorú bude celebrovať don Jozef Luscoň," priblížila Šitárová s tým, že individuálna poklona sv. Krížu bude takisto v konkatedrále a v prípade priaznivého počasia aj na Kalvárii.

"Nedeľný program - Púť rodín - sa už uskutoční v Kostole sv. Kríža na Kalvárii," dodala Šitárová.