Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

Prešovskí hygienici evidujú jeden nový prípad žltačky typu A

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

V ďalších obciach v okrese Prešov, ako aj v samotnom meste nové prípady nepribudli.

Prešov 12. septembra (TASR) - Jeden nový prípad hepatitídy typu A (VHA) evidujú hygienici k utorku v obci Tuhrina v okrese Prešov. V ďalších obciach v okrese Prešov, ako aj v samotnom meste nové prípady nepribudli. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove o tom informuje na svojej webstránke.

V utorok bol RÚVZ v Prešove hlásený spomenutý prípad ochorenia na VHA v obci Tuhrina. Doteraz tam od 4. septembra evidujú sedem chorých na VHA. Podľa hygienikov 66 percent obyvateľov obce žije v podmienkach s nízkym hygienickým štandardom bývania, v ktorých žije aj všetkých sedem detí s potvrdeným ochorením na VHA.

V obci Červenica, kde od 5. septembra evidujú šesť chorých na VHA, nové prípady nepribudli. Rovnako ide o deti. Výskyt nových prípadov ochorenia neevidujú hygienici ani v obci Lesíček, kde bolo od 6. júla doteraz zaznamenaných 45 chorých.

Čo sa týka výskytu žltačky u personálu a stravníkov stravovacej prevádzky v Prešove, nové prípady tam hygienici nezaznamenali. Doteraz ich evidujú celkovo deväť.

Ako pre TASR uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove k utorku je na oddelení infektológie hospitalizovaných 25 pacientov s VHA.