Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Regióny

Prestavbu križovatky na sídlisku Západ v Poprade ukončili

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Práce na prestavbe križovatky ulíc Partizánska a Podtatranská začali koncom apríla a boli rozdelené na dve etapy.

Poprad 25. októbra (TASR) - Prestavbu križovatky na nový kruhový objazd na sídlisku Západ v Poprade v týchto dňoch ukončili s výrazným predstihom. Počas prác musel zhotoviteľ zaviesť viaceré obmedzenia v miestnej doprave. Nikola Horizralová, hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK, ktorá stavbu pre spoločnosť GMT projekt realizovala, uviedla, že výsledkom projektu je bezpečnejší a plynulejší prejazd týmto úsekom.

Práce na prestavbe križovatky ulíc Partizánska a Podtatranská začali koncom apríla a boli rozdelené na dve etapy. V prvej sa kompletne odfrézovali pôvodné asfaltové vrstvy, zrealizovali sa prekládky inžinierskych sietí a vykonali sa práce na spodných vrstvách vozoviek a chodníkov. Druhá etapa bola zameraná na samotnú výstavbu kruhového objazdu, potrebné terénne úpravy, položenie obrusných vrstiev vozovky a finálne dokončenie zvislého a vodorovného dopravného značenia a priľahlých chodníkov.

"Stavebné práce prebiehali za plnej premávky, čo rekonštrukciu mierne komplikovalo, no aj napriek tomu sme kruhový objazd dokázali dokončiť v expresne rýchlom čase. Jeho sprevádzkovanie prispeje k zmene organizácie dopravy, keďže z pôvodne priesečnej križovatky vznikol efektívny kruhový objazd," vysvetlila Horizralová.

Upozornila, že úspešné dokončenie projektu predstavuje významný krok k zlepšovaniu napojenia novovybudovanej obytnej mestskej časti Nové nábrežie na dopravnú infraštruktúru v meste. Okrem bezpečnosti a plynulosti premávky kruhový objazd prispeje aj k efektívnejšiemu využívaniu miestnych komunikácií. Prestavba trvala takmer šesť mesiacov.