Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 7. september 2024
< sekcia Regióny

Pri páde vetroňa na letisku v Boleráze sa zranili dvaja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Na miesto boli vyslané dve pozemné ambulancie a dva záchranárske vrtuľníky.

Boleráz 23. júla (TASR) - Pri páde vetroňa na letisku v Boleráze v okrese Trnava sa v utorok dopoludnia zranili dvaja ľudia. Na miesto boli vyslané dve pozemné ambulancie a dva záchranárske vrtuľníky. Pre TASR to uviedol zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Richard Bolješik.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby vyslalo krátko po 11.00 h dve pozemné ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a dve vrtuľníkové záchranné zdravotné služby na letisko do Bolerázu v Trnavskom kraji k pádu vetroňa," potvrdil Bolješik.

Po páde vetroňa z asi siedmich metrov boli obe zranené osoby pri príchode záchranárov pri vedomí. "Vrtuľníky transportovali 26-ročnú ženu so zlomeninou krčnej chrbtice do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre a 30-ročného muža so zlomeninou driekovej chrbtice a panvy do Fakultnej nemocnice v Nitre," uviedlo OS ZZS.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že posádka lietadla bola podrobená dychovým skúškam, ktoré prítomnosť alkoholu nepotvrdili. "Policajti na mieste vykonali prvotné úkony a vo veci začali trestné pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," spresnila.



Výberová chronológia leteckých havárií na území SR od roku 2018


2018



12. mája - Viaceré poranenia pilota si vyžiadala nehoda vetroňa, ktorý sa v Holíči v okrese Skalica zrútil krátko po štarte.



7. júla - Pri Prešove v katastri mesta Veľký Šariš, časť Kanaš, havaroval malý vrtuľník. Nehoda si vyžiadala jednu obeť.



10. októbra - Medzi Sliačom a Kováčovou sa zrútilo cvičné vojenské lietadlo L-39. Príčinou pádu bolo zlyhanie motora. Dvojčlenná posádka sa katapultovala, nebola v ohrození života.



2019



28. septembra - Pri Zlatých Moravciach spadlo stíhacie lietadlo MiG-29. Pilot sa katapultoval.



2021



27. augusta - V katastri obce Mokrý Háj v okrese Skalica sa zrútilo malé štvormiestne lietadlo. V čase nehody sa v lietadle nachádzali tri osoby, ktoré zasahujúci hasiči našli bez známok života.



2022



26. apríla - Život oboch pilotov si vyžiadala zrážka dvoch vetroňov nad vrchom Končiar v katastri obce Trebostovo v okrese Martin.



12. júna - Pád malého lietadla v okrese Nové Zámky v lokalite Nový Gúg si vyžiadal jednu obeť. Druhá osoba bola v kritickom stave.



7. júla - Malé motorové lietadlo spadlo medzi Cigľom a Lehotou pod Vtáčnikom, okres Prievidza. Podľa polície pilot nebol v ohrození života.



6. septembra - Malé lietadlo spadlo v katastri Petrovíc v okrese Bytča. Pri páde sa zranili dvaja muži.



2023



22. februára - Pri obci Trenčianske Stankovce v okrese Trenčín havarovalo motorové lietadlo, nehodu neprežili štyria ľudia.



18. mája - Malé lietadlo zmizlo z radarov na Orave. Trosky lietadla sa našli na druhý deň v katastri obce Novoť v okrese Námestovo. Pilot nehodu neprežil.



4. júna - Pri Dolnom Hričove v okrese Žilina spadlo malé lietadlo. Pilot zahynul.



29. augusta - Pri páde malého športového lietadla pri obci Podhorany v okrese Nitra zomreli dvaja ľudia.



1. októbra - V senickej mestskej časti Čáčov spadlo malé lietadlo. Nehoda si vyžiadala dve obete.



2024



4. mája - Nehoda vetroňa v Martine si vyžiadala jednu obeť.