Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

Pri piatich nehodách v Trnavskom kraji počas víkendu asistoval alkohol

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vodiči nafúkali vždy nad jedno promile.

Trnava 11. júla (TASR) - Pri piatich dopravných nehodách asistoval v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) počas predĺženého víkendu (5. - 7. 7.) alkohol. Vodiči nafúkali vždy nad jedno promile. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Vo všetkých prípadoch začali dopravní policajti trestné stíhanie za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," doplnila polícia s tým, že dvaja alkoholom posilnení vodiči áut sa na Záhorí dostatočne nevenovali vedeniu vozidla. Ďalšie tri dopravné nehody sa stali v okrese Dunajská Streda.

Polícia apeluje na vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu a neohrozovali seba a iných účastníkov cestnej premávky.




Pri siedmich dopravných nehodách v TTSK asistoval minulý týždeň alkohol


Policajti zaznamenali počas minulého týždňa na území Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) 42 škodových udalostí a 27 dopravných nehôd. Pri siedmich nehodách asistoval alkohol. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Za minulý týždeň nedošlo na cestách Trnavského kraja k žiadnej tragickej nehode. Jedna osoba sa pri dopravnej nehode zranila ťažko," doplnili policajti s tým, že deväť osôb utrpelo na cestách ľahké zranenia.

Polícia za minulý týždeň vykonala 3435 dychových skúšok, z toho 40 bolo s pozitívnym výsledkom, 22 u vodičov a 18 u cyklistov. Šesť vodičov sa dopustilo prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.