Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Priamy zber šatstva v Žiari nad Hronom do konca roka zrušili

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Šatstvo a textil sa nebudú zbierať ani počas Dní jesennej čistoty, ktoré sa budú v meste konať od 23. do 27. septembra.

Žiar nad Hronom 9. septembra (TASR) - Priamy zber starého šatstva a textilu, ktorý vlani rozbehli v Žiari nad Hronom, do konca tohto roka zrušili. Dôvodom je pozastavenie zberu tohto odpadu spoločnosťou, ktorá ho zabezpečovala. Žiarska samospráva informovala, že ak sa situácia zmení, termíny priamych zberov opäť obnovia.

"Chceme upozorniť občanov, že plánované termíny zberu na september, október a november sú zrušené a kým sa nezmenia podmienky v spoločnosti ECOcharita, zber sa neuskutoční," uviedol v tejto súvislosti odbor životného prostredia a infraštruktúry Mestského úradu v Žiari nad Hronom.

Šatstvo a textil sa nebudú zbierať ani počas Dní jesennej čistoty, ktoré sa budú v meste konať od 23. do 27. septembra. Obyvatelia však môžu tento druh odpadu naďalej odovzdávať prostredníctvom kontajnerov, ktoré sú rozmiestnené v rámci mesta v blízkosti stojísk zberných nádob.

Textil tiež môžu Žiarčania odovzdať na zbernom dvore v Horných Opatovciach. "Použiteľné šatstvo a textil je možné odovzdať aj na miestach, ktoré realizujú takzvaný swap, čo je výmena vecí, ktoré už nepotrebujete za iné," radia úradníci.