Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Prievidza chystá jesenný zber veľkoobjemového a biologického odpadu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Termíny rozmiestnenia veľkoobjemových kontajnerov sú totožné aj pre zber biologicky rozložiteľného odpadu.

Prievidza 10. septembra (TASR) - Mesto Prievidza pripravuje zber veľkoobjemového a biologicky rozložiteľného odpadu. Kontajnery rozmiestni na svojom území podľa volebných obvodov v zmysle vopred stanového harmonogramu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"V štvrtom volebnom obvode pri hromadnej bytovej výstavbe bude pristavený veľkoobjemový kontajner na základe požiadaviek bytových spoločenstiev. V ostatných volebných obvodoch budú veľkoobjemové kontajnery pristavené po dobu jedného týždňa v stanovených termínoch a na určených stanovištiach," vysvetlila referentka oddelenia pre komunálne a odpadové hospodárstvo mestského úradu Zuzana Iliašová.

Termíny rozmiestnenia veľkoobjemových kontajnerov sú totožné aj pre zber biologicky rozložiteľného odpadu. So zberom začne samospráva v druhom volebnom obvode 23. septembra, v treťom volebnom obvode sa zber uskutoční od 30. septembra, v prvom od 7. októbra a vo štvrtom, piatom, šiestom a siedmom obvode od 14. októbra. V záhradkárskych osadách bude zber od 21. októbra a pri základných a materských školách od 28. októbra.

Viac informácií o jesennom zbere jednotlivých typov odpadov a o rozmiestnení stanovíšť nájdu obyvatelia na webovej stránke mesta v časti obyvateľ/zber odpadu.