Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Prievidza plánuje zrekonštruovať oporný múr pri ZŠ na Mariánskej ulici

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Žilinskej spoločnosti DAQE Slovakia za vyhotovenie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie s podrobnosťou realizačného projektu stavby zaplatí 11.880 eur.

Prievidza 1. augusta (TASR) - Mesto Prievidza plánuje zrekonštruovať oporný múr pri Základnej škole (ZŠ) na Mariánskej ulici. Súčasťou investície budú i práce na blízkych schodiskách, ako i oplotení školy a budovy Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Samospráva cez verejnú súťaž vybrala dodávateľa projektu. Žilinskej spoločnosti DAQE Slovakia za vyhotovenie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie s podrobnosťou realizačného projektu stavby zaplatí 11.880 eur.

"Predmetom zmluvy je vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu oporného múru, ktorá bude členená na niekoľko stavebných objektov. Prvá časť bude riešiť opravu oporného múru a schodiska, ktoré je súčasťou múru. Ďalšia rekonštrukciu a sanáciu druhej časti múru a odstránenie schodísk, ktoré sú súčasťou múru a neplnia už svoju funkciu," priblížila Krajčiová.

Súčasťou projektovej dokumentácie je aj výmena, respektíve oprava oplotenia objektu TSMPD a ZŠ. "Je už v nevyhovujúcom technickom stave, dôsledkom čoho už neplní svoju funkciu," vysvetlila vedúca odboru stavebného poriadku, výstavby a životného prostredia mestského úradu Andrea Nikmonová.

Rekonštrukcie chce samospráva zrealizovať v najbližších mesiacoch. "Pôjde pritom o ďalšiu väčšiu investíciu v tejto lokalite, keďže v súčasnosti realizujeme opatrenia na zvýšenie bezpečnosti chodcov a najmä žiakov prechádzajúcich cez existujúcu miestnu cestu na Mariánskej ulici vrátane vytvorenia zastávkových pruhov pre bezproblémovú obslužnosť lokality mestskou hromadnou dopravou," pripomenula primátorka Katarína Macháčková.