Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Regióny

V zariadení pre seniorov v Prievidzi plánujú vymeniť výťahy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zariadenie chce zabezpečiť kompletnú výmenu dvoch starých osobných výťahov, spresnilo v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Prievidza 12. júna (TASR) - Zariadenie pre seniorov (ZpS) v Prievidzi plánuje zabezpečiť výmenu výťahov v budove na Ulici J. Okáľa. Náklady na čiastočnú modernizáciu jedného zo svojich objektov predbežne odhadlo na 180.000 eur, na investíciu mu mesto vyčlenilo peniaze v rozpočte.

Zariadenie chce zabezpečiť kompletnú výmenu dvoch starých osobných výťahov, spresnilo v oznámení vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Investíciou ZpS sleduje modernizáciu zariadení na súčasné európske štandardy, zvýšenie ich prevádzkovej bezpečnosti a možnosť používania výťahov osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie. "Kompletná výmena výťahov bude pozostávať z demontáže existujúcich výťahov, dodávky a montáže nových výťahov a realizácie súvisiacich stavebných prác," doplnilo ZpS.

Náklady na realizáciu výmeny výťahov, ako i súvisiace stavebné práce predbežne odhadlo ZpS na 180.000 eur bez dane z pridanej hodnoty, predpokladanú hodnotu zákazky podľa neho stanoví až z predložených ponúk. Ako kritérium pre výber víťaza verejnej súťaže určilo najnižšiu ponúknutú cenu. Investíciu bude financovať z vlastných zdrojov.

Mesto v rámci prvej zmeny rozpočtu vyčlenilo na čiastočnú debarierizáciu objektu zariadenia na Ulici J. Okáľa 200.000 eur, spomenula riaditeľka ZpS Mária Znášiková. "V rámci výmeny dvoch vnútorných výťahov sa využije maximálna veľkosť existujúcej šachty," priblížila Znášiková.

ZpS v rámci debarierizácie podľa nej počíta i s rekonštrukciou vybraných kúpeľní na bezbariérové. "Stále máme totiž viac a viac klientov, ktorí majú problém s pohybom a v kúpeľniach sa nachádzajú vane. Polovica prostriedkov tak pôjde na výťahy a polovica na debarierizáciu kúpeľní. Dúfame, že to bude reálne už v tomto roku," dodala.