Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Protesty v Bratislave môžu obmedziť dopravu v okolí Námestia SNP

Maják, ilustračné foto, 13.05.2024. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Protesty sa týkajú situácie v kultúre. Prvý z nich sa začína v pondelok od 17.00 h pochodom od budovy Slovenského národného divadla na Námestie SNP.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Najbližšie dva protesty v centre Bratislavy v pondelok a utorok (13. 8.) večer môžu obmedziť dopravu v oblasti Námestia SNP. Upozorňuje na to na sociálnej sieti bratislavská mestská polícia. Odporúča občanom zvoliť alternatívne trasy, vodičov upozorňuje na zvýšený pohyb chodcov a možné zdržania. Policajti budú dohliadať na obe podujatia.

Protesty sa týkajú situácie v kultúre. Prvý z nich sa začína v pondelok od 17.00 h pochodom od budovy Slovenského národného divadla na Námestie SNP. Vystúpenie rečníkov na námestí sa začne o 18.00 h. Ide o občiansky protest. Utorkový protest organizujú opozičné politické strany. Konať sa bude od 18.00 h.

"Počas podujatí posilňujeme výkon v kamerovom stredisku mestskej polície a aj v uliciach hlavného mesta. Kamery slúžia mestskej polícii a Policajnému zboru nielen na prevenciu priestupkov a trestných činov, ale záznamy z nich môžu byť použité aj ako dôkaz," uviedla mestská polícia. Odporúča tiež vyhnúť sa prejazdu bratislavským Starým Mestom pred, počas a po protestoch.

Policajti vyzvali občanov, aby sa ozvali mestskej polícii, prípadne oslovili najbližšiu hliadku, ak by boli svedkom protiprávneho správania, alebo sa cítili ohrození.