
Na prelome februára a marca sa do predaja dostanú aj cviklové čipsy.
Na prelome februára a marca sa do predaja dostanú aj cviklové čipsy, v druhej polovici marca k nim pribudnú petržlenové čipsy. "Už teraz pracujeme na tom, aby sme postupne uvádzali na trh aj ďalšie potravinárske produkty vlastnej výroby," skonštatovala Kristína Predanócyová z Výskumného centra AgroBioTech SPU.
Zeleninové čipsy sú výživnejšie a zdravšie ako bežné zemiakové čipsy. Obsahujú menej tuku, je v nich viac vitamínov, minerálov a vlákniny. Technológia je špecifická v tom, že využíva sušenie a nie fritovanie, chrumkavosť je dosiahnutá špeciálnou technológiou.
Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre schválil Potravinový inkubátor SPU ako prevádzku na výrobu potravín v minulom roku. Ide o prvý potravinový inkubátor na Slovensku, ktorý slúži nielen na výrobu potravín, ale aj ako vývojové a školiace pracovisko pre študentov, začínajúcich podnikateľov a startupy. Prevádzka je rozdelená do troch vývojových centier, ktorými sú technologická prípravovňa výrobkov, centrum vývoja cereálnych produktov a centrum vývoja nápojov.