Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Finančne podporili rodiny z Uble a Michajlova zasiahnuté povodňami

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Minulotýždňová prietrž mračien v okrese Snina zaplavila viaceré domy a studne, upchala priepusty a spôsobila na viacerých miestach zosuv pôdy.

Prešov/Snina 19. júna (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) po povodniach v okrese Snina poskytol finančnú pomoc rodinám z obcí Ubľa a Michajlov. Štyrom žiadateľom prerozdelili takmer 6000 eur z krízového fondu svojej nadácie. TASR o tom informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Minulotýždňová prietrž mračien v okrese Snina zaplavila viaceré domy a studne, upchala priepusty a spôsobila na viacerých miestach zosuv pôdy. Správna rada krajskej nadácie podľa hovorkyne prostredníctvom fondu na riešenie krízových situácií, v ktorom sú obe obce prihlásené a prispievajú doň, rozdelila medzi najviac zasiahnuté rodiny 5900 eur.

"Finančná pomoc presnejšie smerovala medzi tri rodiny z obce Ubľa a jedného žiadateľa z obce Michajlov, v ktorých došlo po povodniach k mimoriadnej situácii a vyhláseniu tretieho stupňa povodňovej aktivity," spresnila hovorkyňa s tým, že príspevok na jednu osobu je na úrovni 700 až 750 eur.

Hovorkyňa dodala, že správna rada pre podporu rodiny zasadala v tomto roku po piaty raz a prerozdelili medzi žiadateľov takmer 230.000 eur.