Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Regióny

Púť na Zoborský kláštor vyvrcholí inauguráciou známky mnícha Cypriána

Na archívnej snímke nitriansky biskup Viliam Judák (štvrtý sprava) počas slávnostného odhalenia a požehnania sochy sv. Svorada v parčíku na Predmostí v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Dobrovoľná kajúcna procesia veriacich mesta Nitra sa vydá na pešiu púť spred zimného štadióna pod Nitrianskym hradom o 17.30 h po Kláštorskej ulici.

Nitra 8. júla (TASR) - Tradičná púť k sv. Andrejovi-Svoradovi na Zoborský kláštor v Nitre sa uskutoční 19. júla. Spojená bude s inauguráciou poštovej známky mnícha Cypriána, informovalo Biskupstvo Nitra.

Dobrovoľná kajúcna procesia veriacich mesta Nitra sa vydá na pešiu púť spred zimného štadióna pod Nitrianskym hradom o 17.30 h po Kláštorskej ulici. Približne po hodine pútnici dorazia k zakonzervovaným ruinám Zoborského kláštora v areáli Špecializovanej nemocnice sv. Svorada, kde sa o 19.00 h začne svätá omša. Celebrovať ju bude nitriansky biskup Viliam Judák.

Na záver liturgickej slávnosti bude Slovenskou poštou inaugurovaná nová známka. Venovaná je benediktínskemu mníchovi Cypriánovi, ktorý pôsobil aj na Zoborskom kláštore v Nitre. Súčasťou podujatia bude kultúrny program zložený z komentovanej prehliadky areálu kláštora so sprievodcom a hudobného koncertu Márie Podhradskej s jej kapelou.