Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Račianske vinobranie bude, avšak v komornejšej podobe a v interiéri

Na archívnej snímke alegorický sprievod račianskych vinárov na podujatí Račianske vinobranie v bratislavskej mestskej časti Rača. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vinobranie sa uskutoční v Nemeckom kultúrnom dome, v pivniciach vinárov a vinohradníkov, v obecnej pivnici, Koloničovej kúrií a v Salóne vín Villa Vino Rača.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Bratislavská Rača plánované víkendové (13. - 15. 9.) Račianske vinobranie 2024 nezrušila, podujatie však bude pre avizované predpovede počasia výrazne upravené a v komornejšej podobe. Informuje o tom starosta Rače Michal Drotován na sociálnej sieti. Mestská časť podľa neho myslí na bezpečnosť návštevníkov, pouličný predaj v stánkoch, pódiá a kolotoče preto nebudú, zároveň však dáva možnosť podporiť miestnych vinárov a vinohradníkov.

"Verím, že napriek počasiu prídete podporiť našich vinárov a vinohradníkov, ktorí veľmi ťažko pracovali, aby pripravili burčiak, víno a ďalšie produkty. Tým pomôžete aj záchrane vinohradov v Bratislave," konštatuje Drotován.

Vinobranie sa preto uskutoční v Nemeckom kultúrnom dome, v pivniciach vinárov a vinohradníkov, v obecnej pivnici, Koloničovej kúrií a v Salóne vín Villa Vino Rača. Do priestorov Nemeckého kultúrneho domu bude zároveň presunutý program z "chillout zóny" (obecná záhrada), račianske šachobranie sa presúva do Starej jedálne. Nerušia sa ani výstavy v Červenej lisovni či hasičskej zbrojnici, rovnako ani volejbalový turnaj či karate a kobudo súťaž. Uskutoční sa tiež nedeľná slávnostná svätá omša.

Mestská časť, naopak, ruší pouličný stánkový predaj v celom rozsahu, kolotoče i hlavnú scénu v amfiteátri. Rovnako tak Kruháč scénu i detskú zónu v parku J. M. Hurbana. Na november presúva futbalový zápas, ruší tiež výstavy ovocia a paličkovanej čipky, vláčik na Rendez, alegorický sprievod aj ukážku lisovania hrozna.

"Sledujeme, samozrejme, aj situáciu s počasím," poznamenal Drotován s tým, že v pohotovosti je miestny krízový štáb Rače, dobrovoľný hasičský zbor i ďalšie zložky miestneho úradu.