Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Radnica umiestnila v Považskej Bystrici už päť defibrilátorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Aktuálne podľa nej radnica kúpila päť ďalších defibrilátorov, ktoré onedlho umiestnia.

Považská Bystrica 1. septembra (TASR) - V rôznych častiach mesta umiestnila považskobystrická radnica päť automatických externých defibrilátorov, už onedlho pribudne ďalších päť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

"Priamo v centre mesta je dostupný prístroj na nabíjacej stanici, ktorá bola osadená v rámci doplnkového projektu na podporu zlepšenia cyklistickej infraštruktúry. Okrem toho sú aktuálne defibrilátory dostupné na futbalovom štadióne, v Milochove a dvoma kusmi disponuje aj mestská polícia," uviedla hovorkyňa.

Aktuálne podľa nej radnica kúpila päť ďalších defibrilátorov, ktoré onedlho umiestnia pri dome kultúry, pri materskej škole na sídlisku Rozkvet, pri dome služieb na sídlisku SNP a v mestských častiach Praznov a Horný Moštenec.

"Začiatkom roka absolvovali odborné zaškolenie na tento prístroj príslušníci mestskej polície a niektorí zamestnanci mestského úradu, v polovici augusta sa školenie zopakovalo pre ďalších zamestnancov, aby vedeli v prípade potreby pomôcť pri záchrane ľudského života," doplnila Pagáč Kováčiková.

Podľa náčelníka mestskej polície Juraja Lieskovského jeden defibrilátor je umiestnený na stálej službe, ďalší využíva hliadka, ktorá je priamo v teréne, aby v prípade potreby vedela zasiahnuť a pomôcť občanom, ktorí túto službu potrebujú.