V rámci rekonštrukcie boli obnovené priestory jedálne a do kuchyne pribudli nové spotrebiče.
Autor TASR
Rimavská Sobota 29. apríla (TASR) – Kvalitnejšie praktické vyučovanie pre žiakov je výsledkom rekonštrukcie reštaurácie Čierny orol na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote. TASR o tom informoval Jaroslav Bagačka, riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS), ktorá reštauráciu vlastní a využíva ju ako miesto odborného výcviku.
„Prioritou pri obnove reštaurácie bolo práve skvalitniť praktické vyučovanie našich žiakov, ktorí tu budú môcť využívať moderné technológie. Ďalším významom je prezentácia školy a pomoc jej ekonomike. Veľmi dôležitá je i realizácia zamestnancov, aby sa tu dobre cítili a boli hrdí na to, že pracujú v našej škole,“ povedal riaditeľ.
Dodal, že v rámci rekonštrukcie boli obnovené priestory jedálne a do kuchyne pribudli nové spotrebiče. Rekonštrukcia sa týkala aj miestnosti, ktorá slúži ako zázemie pre čašníkov a personál. Celkové náklady boli podľa Bagačku vo výške okolo 100.000 eur, pričom časť škola financovala z vlastného rozpočtu a druhou časťou jej prispel Banskobystrický samosprávny kraj ako zriaďovateľ.
Ako riaditeľ ďalej uviedol, výdaj cez okienko a terasu pri vynovenej reštaurácii chcú spustiť 3. mája. Neskôr, po uvoľnení ďalších pandemických opatrení, plánujú pripravovať denne päť až šesť druhov jedál vrátane bezmäsitého menu či diétnej stravy.
„Prioritou pri obnove reštaurácie bolo práve skvalitniť praktické vyučovanie našich žiakov, ktorí tu budú môcť využívať moderné technológie. Ďalším významom je prezentácia školy a pomoc jej ekonomike. Veľmi dôležitá je i realizácia zamestnancov, aby sa tu dobre cítili a boli hrdí na to, že pracujú v našej škole,“ povedal riaditeľ.
Dodal, že v rámci rekonštrukcie boli obnovené priestory jedálne a do kuchyne pribudli nové spotrebiče. Rekonštrukcia sa týkala aj miestnosti, ktorá slúži ako zázemie pre čašníkov a personál. Celkové náklady boli podľa Bagačku vo výške okolo 100.000 eur, pričom časť škola financovala z vlastného rozpočtu a druhou časťou jej prispel Banskobystrický samosprávny kraj ako zriaďovateľ.
Ako riaditeľ ďalej uviedol, výdaj cez okienko a terasu pri vynovenej reštaurácii chcú spustiť 3. mája. Neskôr, po uvoľnení ďalších pandemických opatrení, plánujú pripravovať denne päť až šesť druhov jedál vrátane bezmäsitého menu či diétnej stravy.