Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Regióny

Revúca chce na Ormisovej ulici zriadiť prvý výbeh pre psy v meste

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mesto v rámci zámeru počíta s oplotením výbehu, osadením košov na odpad či verejným osvetlením.

Revúca 25. júna (TASR) - Mesto Revúca chce na nevyužívanej zelenej ploche na Ormisovej ulici vybudovať výbeh pre psy. Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom júnovom zasadnutí schválilo zámer zriadenia výbehu, podobné miesto na spoločné "venčenie" v Revúcej doposiaľ chýba.

K myšlienke vybudovať výbeh pre psy dospela samospráva na základe početnej komunity vlastníkov psov v Revúcej. Mesto pôvodne uvažovalo nad lokalitou na Komenského ulici. Keďže sa nachádzala v blízkosti školy a obytných domov, pre prvý výbeh v meste radnica nakoniec vybrala zelenú plochu na Ormisovej ulici.

"Výbeh bude pozostávať z hlavnej plochy na 'venčenie' o výmere 600 štvorcových metrov a plochy na zoznámenie sa psov o výmere deväť štvorcových metrov. Vstup do výbehu pre majiteľov psov a psy bude zabezpečený jednokrídlovou bránkou a vstup pre techniku dvojkrídlovou bránou," priblížila samospráva.

Mesto v rámci zámeru počíta s oplotením výbehu, osadením košov na odpad či verejným osvetlením. Projekt chce financovať prostredníctvom externých zdrojov, ak sa ich získať nepodarí, pre zriadenie výbehu plánuje vyčleniť financie z vlastného rozpočtu.