Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Regióny

Revúca z rezervného fondu vyčlenila financie na prípravu projektov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Podľa vedenia mesta príprava projektových dokumentácií zvýši šance Revúcej získať na rozvojové aktivity rôzne dotácie.

Revúca 30. júna (TASR) - Mesto Revúca vyčlenilo z rezervného fondu finančné prostriedky na prípravu viacerých rozvojových projektov. Peniaze použije na prípravu projektových dokumentácií, financie vyčlenilo aj na opravu poškodenej kanalizácie pri budove Základnej školy J. A. Komenského. Rozhodli o tom poslanci na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

Mesto Revúca má vo svojom rezervnom fonde k dispozícii vyše 340.000 eur. Poslanci mesta rozhodli o vyčlenení 30.000 eur na opravu poškodenej kanalizácie pri základnej škole. Ďalších vyše 92.000 eur samospráva použije na prípravu projektových dokumentácií pre trojicu rozvojových aktivít.

Najvyššia čiastka, a to viac ako 60.000 eur, pôjde na prípravu projektu rekonštrukcie domu športu. "Predmetom projektovej dokumentácie bude výmena výplňových konštrukcií, zateplenie, obnova strešnej krytiny, výmena zdroja tepla, rozvodov vykurovania vrátane vykurovacích telies, výmena rozvodov vody, odpadu, elektriny," uviedla samospráva v dôvodovej správe predloženej na MsZ. Dodala tiež, že plánovaná je aj úprava dispozície objektu za účelom vytvorenia zázemia pre športovcov a športové kluby či návrh plôch pre vykonávanie športových aktivít.

Ďalších 27.000 eur mesto použije na prípravu projektovej dokumentácie pre rekonštrukciu mestského kultúrneho strediska. Viac ako 5000 eur pôjde na prípravu projektu výstavby cyklochodníka s dĺžkou približne jeden kilometer vedúceho od križovatky ciest II/532 a miestnej cesty situovanej na ulici Komenského, ktorý by smeroval k tehelni.

Podľa vedenia mesta príprava projektových dokumentácií zvýši šance Revúcej získať na rozvojové aktivity rôzne dotácie. "Prax ukázala, že problematika čerpania dotácií, finančných príspevkov, mimorozpočtových zdrojov je niekedy naozaj komplikovaná a šance na úspech nášho projektu môžeme maximalizovať častokrát len v prípade, že budeme na podanie projektu pripravení," vysvetlil na sociálnej sieti primátor Július Buchta.