Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Regióny

Rooseveltova nemocnica stavia škôlku pre deti svojich zamestnancov

Stred areálu Nemocnice s poliklinikou F. D. Roosewelta na Námestí Ludvíka Svobodu v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Jozef Ďurník

Projekt prispieva k napĺňaniu sociálneho programu podpory zamestnancov a k stabilizácii existujúceho personálu, ako aj zatraktívneniu prostredia pre nových kolegov.

Banská Bystrica 27. septembra (TASR) - V spodnej časti areálu Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici sa začali prvé úpravy terénu na výstavbu novej materskej školy (MŠ) pre deti zamestnancov. Nemocnica reagovala na výzvu ministerstva školstva, ktorej cieľom bolo rozšíriť kapacity MŠ, a získala tak na financovanie projektu zdroje z plánu obnovy vo výške viac než 1,1 milióna eur. Informovala o tom nemocnica na sociálnej sieti.

"Účelom stavby nového pavilónu bude zabezpečenie nových priestorov na prevádzku škôlky pri dôslednom uplatňovaní prísnych hygienických, prevádzkových a ostatných kvalitatívnych požiadaviek. Neoddeliteľnou súčasťou riešenia stavby je aj dosiahnutie optimálnych parametrov ekonomických, energetických, stavebnotechnických a estetických. Kapacita plánovaného objektu je 120 detí s príslušným personálom," uviedla nemocnica.

Ako dodala, projekt prispieva k napĺňaniu sociálneho programu podpory zamestnancov a k stabilizácii existujúceho personálu, ako aj zatraktívneniu prostredia pre nových kolegov.