Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Regióny

Rožňava chce získať dotáciu na obnovu cesty vedúcej k Námestiu baníkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Cieľom pripraveného projektu je modernizácia chodníka i jednosmernej cesty na Šafárikovej ulici v úseku od obchodného centra po Námestie baníkov.

Rožňava 27. septembra (TASR) - Mesto Rožňava chce zrekonštruovať úsek Šafárikovej ulice vedúci k Námestiu baníkov v historickom centre mesta. Na tento účel sa bude uchádzať o dotáciu vo výške približne 680.000 eur. Zámer a predloženie žiadosti o dotáciu schválili poslanci mesta na štvrtkovom (26. 9.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

Cieľom pripraveného projektu je modernizácia chodníka i jednosmernej cesty na Šafárikovej ulici v úseku od obchodného centra po Námestie baníkov. "Táto miestna komunikácia predstavuje hlavný ťah do historickej časti mesta. Napájajú sa na ňu okolité príjazdové cesty z južnej, východnej a zo západnej časti okresu," priblížila samospráva v dôvodovej správe predloženej na zasadnutie MsZ.

Šafárikova ulica patrí k najrušnejším častiam mesta, intenzívne ju využívajú obyvatelia i turisti a návštevníci historického centra. Ľavostranný chodník vrátane dažďovej kanalizácie tu mesto rekonštruovalo v rokoch 2022 a 2023. "Celkové náklady na túto časť rekonštrukcie boli vo výške 236.983,20 eura. V rámci pripravovanej žiadosti požadujeme refundáciu týchto výdavkov," vysvetlila samospráva.

V rámci dokončenia rekonštrukcie úseku Šafárikovej ulice chce mesto z európskych zdrojov a zo štátneho rozpočtu získať približne 680.000 eur, ďalších približne 90.000 eur plánuje vyčleniť z vlastnej pokladnice. Práce by mali pozostávať z obnovy doposiaľ nerekonštruovaného chodníka a modernizácie samotnej cesty.