Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Regióny

Rozpočet Žilinského kraja po úprave presiahol hodnotu 278 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Poslanci Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) na pondelkovom rokovaní rozhodli o tretej tohtoročnej úprave rozpočtu.

Žilina 30. septembra (TASR) - Poslanci Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) na pondelkovom rokovaní rozhodli o tretej tohtoročnej úprave rozpočtu. Po navýšení príjmov a výdavkov o 3,34 milióna eur prekročil celkový rozpočet hranicu 278 miliónov eur.

Rozpočet kapitálových výdavkov bol navýšený o 1.160.443 eur, pričom viac ako polovica z tejto sumy smeruje do oblasti zdravotníctva. "Suma 386.000 eur je určená na obnovu centrálnej sterilizácie v Dolnooravskej nemocnici v Dolnom Kubíne. V Liptovskej nemocnici v Liptovskom Mikuláši obnovíme nemocničný a laboratórny informačný systém za 150.000 eur a opravíme strechu na psychiatrickom pavilóne za 160.000 eur," priblížila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Doplnila, že investičné zdroje smerujú aj na chirurgické oddelenie Hornooravskej nemocnice v Trstenej a tiež do Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci, kde za 66.000 eur dokončia prebiehajúcu rekonštrukciu chirurgického oddelenia. Čiastka 20.000 eur je určená pre Oravskú polikliniku v Námestove na spustenie verejného obstarávania na zhotoviteľa evakuačného výťahu.