Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Regióny

Trenčiansky úrad odobril prevádzku troch kúpalísk

Ilustračná snímka. Foto: TASR

RÚVZ vydáva v prípade zistenia nevyhovujúcich výsledkov opatrenie na obnovenie vyhovujúcej kvality vody na kúpanie podľa konkrétnych zistení a závažnosti zdravotného rizika.

Trenčín 12. júna (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Trenčín vykonáva štátny zdravotný dozor nad šiestimi kúpaliskami vo svojej pôsobnosti. V troch už pred letnou sezónou dozor vykonal, žiadosti od ďalších troch (Zelená žaba Trenčianske Teplice, Ostrov Trenčín, Brezová pod Bradlom) očakáva v júni. Informoval o tom vedúci odboru hygieny životného prostredia a zdravia RÚVZ Trenčín Peter Pružinec.

Predmetom štátneho zdravotného dozoru pred otvorením a následne aj počas sezóny je podľa neho kontrola legislatívnych požiadaviek na prevádzku, vybavenie prevádzkových plôch, priestorov a zariadení na letnom kúpalisku, ako aj samotné odbery vzoriek vody na kúpanie.

"RÚVZ Trenčín na základe žiadostí prevádzkovateľov umelých kúpalísk už vykonal štátny zdravotný dozor v súvislosti so začiatkom prevádzky na kúpaliskách Pažiť Bánovce nad Bebravou, Myjava a Nemšová. Na týchto kúpaliská bol vykonaný aj odber vzoriek vody, ktoré preukázali vyhovujúcu kvalitu. V júni očakávame žiadosti aj od ostatných prevádzkovateľov letných kúpalísk," uviedol Pružinec.

RÚVZ vydáva v prípade zistenia nevyhovujúcich výsledkov opatrenie na obnovenie vyhovujúcej kvality vody na kúpanie podľa konkrétnych zistení a závažnosti zdravotného rizika.

"V prípade zistenia nevyhovujúcich výsledkov je prevádzkovateľ povinný vykonať opatrenia v konkrétnom bazéne, kde boli zistené nevyhovujúce výsledky. Do doby, kým nie sú k dispozícii vyhovujúce výsledky vody na kúpanie, nie je možné takýto bazén prevádzkovať," doplnil Pružinec.