Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

V Ružomberku výrazne stúpol počet priestupkov

Ilustračná snímka./span> Foto: TASR/Martin Baumann

Z ulíc mesta sa mestským policajtom v tomto roku podarilo odstrániť 52 vrakov.

Ružomberok 22. októbra (TASR) - Ružomberskí mestskí policajti evidujú v tomto roku zvýšený počet priestupkov proti verejnému poriadku. Podľa náčelníka Mestskej polície (MsP) v Ružomberku Tomáša Matejovie riešili od začiatku roka do 8. októbra spolu 780 priestupkov proti verejnému poriadku, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka nárast o 538 prípadov.

Na druhej strane klesol počet priestupkov v doprave, mestskí policajti ich od januára riešili 2669, v rovnakom období ich vlani bolo 3092. "V porovnaní s minulosťou sme sa viac ako na dopravu zamerali na verejný poriadok a bezpečnosť v uliciach mesta, čo je vidieť aj na dosiahnutých výsledkoch," vysvetlil Matejovie.

Z ulíc mesta sa mestským policajtom v tomto roku podarilo odstrániť 52 vrakov. "V 63 prípadoch sme odchytávali túlavých psov. Riešili sme aj nelegálne skládky, ktorých bolo odstránených 17," poznamenal náčelník MsP. Doplnil, že mestskí policajti v období od 1. januára do začiatku októbra tiež v 66 prípadoch predviedli deti pod vplyvom alkoholu.