Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Regióny

Ružomberské papierne zastavia výrobu z dôvodu celozávodnej odstávky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na plánovanú odstávku sa spoločnosť pripravuje postupne celý rok.

Ružomberok 29. augusta (TASR) - Ružomberský celulózovo-papierenský podnik Mondi SCP začiatkom septembra na týždeň zastaví výrobu. Dôvodom je plánovaná celozávodná odstávka. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka spoločnosti Dominika Ošková.

Na plánovanú odstávku sa spoločnosť pripravuje postupne celý rok. Od 2. do 9. septembra budú v závode vykonávať plánované údržbárske práce, ktoré nie je možné urobiť počas bežnej prevádzky. "Na odstávke bude pracovať aj približne 1300 externých pracovníkov," priblížil riaditeľ Centrálnej údržby Mondi SCP Michal Kaliský.

Zvýšený počet pracovníkov môže spôsobiť hustejšiu premávku v okolí závodu. Počas odstavenia a opätovného spustenia môže dôjsť k zvýšenému hluku a lokálnemu zápachu. "Aj keď máme celozávodnú odstávku každý rok, vždy je kľúčové pripomínať všetkým pracovníkom, že bezpečnosť je najdôležitejšia. Príprava a výkon počas odstávky je špecifický z časového hľadiska, z objemu vykonávaných prác a technickej zložitosti," vysvetlil Kaliský.

Komunikačná špecialistka ubezpečila, že bezpečnostný štandard je v papierňach každoročne nastavený na vysokú úroveň. Každý pracovník absolvuje školenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a bude riadne poučený tak, aby každú svoju činnosť pri práci dôkladne prehodnotil a spolupracoval s tímom.