Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Regióny

S výstavbou úseku cyklochodníka v Okoličnom začne L. Mikuláš v júli

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Asfaltový cyklochodník povedie po pravom brehu rieky Váh od sútoku riečky Smrečianky k mostu do susednej Závažnej Poruby.

Liptovský Mikuláš 22. júna (TASR) - Nový úsek cyklochodníka v Okoličnom, mestskej časti Liptovského Mikuláša, začne zhotoviteľ stavať v júli tohto roka. Súčasťou stavby bude aj prvý mestský cyklomost. Potvrdil to Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

Asfaltový cyklochodník povedie po pravom brehu rieky Váh od sútoku riečky Smrečianky k mostu do susednej Závažnej Poruby. Úsek pre cyklistov a peších bude dlhý 640 metrov. "Prvý mestský cyklomost ponad Smrečianku spojí súčasnú cestu pre cyklistov s novým úsekom. Najkomplikovanejšou časťou výstavby bude realizácia oceľového mosta, s kolaudáciou preto počítame až v zimných mesiacoch," uviedol Sokolský.

Mesto na stavbu získalo vyše 700.000 eur z eurofondov. Podľa vedenia mesta patrí Liptovský Mikuláš k slovenským lídrom v získavaní financií na budovanie cyklotrás a cyklochodníkov. Aktuálne sa môže verejnosť po hrádzi Váhu previezť po cyklochodníku v dĺžke 6,5 kilometra. Vnútromestská trasa má dĺžku tri kilometre.