Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Radnica v Šahách vybudovala novú mestskú lekáreň

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Nová lekáreň vznikla prestavbou existujúceho objektu na Hontianskej ceste. Stavebné práce, obnova inžinierskych sietí a zariaďovanie priestorov sa začalo v auguste minulého roka.

Šahy 9. mája (TASR) - Mesto Šahy vybudovalo novú mestskú lekáreň. Samospráva tak reagovala na dlhodobú absenciu lekárenskej starostlivosti po bežnej pracovnej dobe a počas víkendov. "Absolvovali sme množstvo stretnutí a rokovaní s jestvujúcimi lekárňami, žiadali sme o úpravu otváracích hodín, avšak bezvýsledne," zdôvodnil rozhodnutie zriadiť mestskú lekáreň primátor Pál Zachar.

Vedenie mesta Šaľa sa dohodlo so spoločnosťou FORA s.r.o., s ktorou založilo Mestskú lekáreň Šahy - Városi Gyógyszertár Ipolyság. Spoločenskú zmluvu a založenie spoločnosti odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo. "Výhodou je, že partnerská spoločnosť využíva model mestskej lekárne v Šuranoch, čiže pozná a plne toleruje svoje povinnosti voči samospráve a aj jej požiadavky," poznamenal Zachar.

Nová lekáreň vznikla prestavbou existujúceho objektu na Hontianskej ceste. Stavebné práce, obnova inžinierskych sietí a zariaďovanie priestorov sa začalo v auguste minulého roka. Verejnosti začne slúžiť od piatku 10. mája. Okrem dlhších otváracích hodín by mala lekáreň poskytovať záujemcom aj cenovo dostupnejšie lieky a bohaté skladové zásoby, skonštatoval primátor.