Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Laboratóriu klinickej biochémie vzniká v areáli šaľskej polikliniky

Ilustrácia. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Stavebné práce by mali byť hotové do konca septembra, laboratórium by malo byť spustené do prevádzky najneskôr začiatkom decembra.

Šaľa 7. augusta (TASR) - V priestoroch Polikliniky Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Šaľa pribudne nové Laboratórium klinickej biochémie a hematológie. Vznikne stavebnou úpravou existujúcich priestorov polikliniky, informoval jej riaditeľ Róbert Baros.

Stavebné práce by mali byť hotové do konca septembra, laboratórium by malo byť spustené do prevádzky najneskôr začiatkom decembra. Podľa slov riaditeľa polikliniky bude prínosom pre lekárov i pacientov, pretože výsledky rozboru biologického materiálu budú mať lekári k dispozícii veľmi promptne, čo im pomôže pri stanovení správnej diagnózy a nastavení liečby pacienta.

Žiadosť o prenájom priestorov levickej spoločnosti, ktorá bude prevádzkovať laboratórne činnosti, schválili poslanci NSK na svojom zasadnutí vo februári tohto roka. Poliklinika NSK Šaľa spravuje majetok kraja ako rozpočtová organizácia od júna 2017.