Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Regióny

Salamandrové dni v B. Štiavnici si vyžiadajú dopravné obmedzenia

Na archívnej snímke účastníci tradičného Salamandrového sprievodu v Banskej Štiavnici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Salamandrové dni v Banskej Štiavnici pripomínajú bohatú históriu a tradície mesta a zároveň sú oslavami baníkov, geológov, hutníkov a naftárov.

Banská Štiavnica 5. septembra (TASR) - Pre konanie Salamandrových dní musia vodiči v Banskej Štiavnici počítať od štvrtka do soboty (7. 9.) s viacerými dopravnými obmedzeniami.

Ako informovala banskoštiavnická samospráva, štvrtkové obmedzenia na Námestí sv. Trojice súvisia s montážou pódia a umiestňovaním predajných stánkov. Prejazd je povolený s obmedzením a parkovanie za Kostolom sv. Kataríny je zakázané. Úplne uzavreté bude Námestie sv. Trojice v piatok (6. 9.) od 5.00 h, a to pre prípravu jarmoku, a taktiež v sobotu do 20.00 h.

Dopravné obmedzenia súvisiace s podujatím sa budú týkať aj ostatných ulíc mesta. Radnica informovala, že celodenný zákaz parkovania bude v piatok platiť na uliciach Kammerhofská, Dolná a Križovatka. Od 11.00 h bude zároveň platiť zákaz vjazdu do centra mesta z ulíc Kammerhofská, A. Kmeťa, Akademická a Sládkovičova.

Zaparkovať budú môcť vodiči od 14.00 h na Akademickej ulici od penziónu Matej až po križovatku s Botanickou ulicou. Zároveň bude od 16.00 h platiť zákaz vjazdu vozidiel od ulice Križovatka a vjazdu na Mládežnícku ulicu z Dolnej ulice.

Salamandrové dni v Banskej Štiavnici pripomínajú bohatú históriu a tradície mesta a zároveň sú oslavami baníkov, geológov, hutníkov a naftárov. Verejnosti ponúkajú bohatý kultúrny program a najmä tradičný Salamandrový sprievod, ktorý je zapísaný v Registri nehmotného kultúrneho dedičstva SR.