Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Regióny

Seniori v Humennom nebudú mať príspevok na stravovanie do augusta

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stravovanie dôchodcov, poberateľov starobného alebo invalidného dôchodku, držiteľov Čipovej karty Senior je služba, ktorú mesto Humenné poskytuje v rámci svojho sociálneho programu.

Humenné 26. júna (TASR) - V Humennom si držitelia Senior karty nebudú môcť uplatniť príspevok na stravovanie v termíne od 1. júla do 31. augusta. Ako pre TASR uviedla Veronika Lattová z tlačového referátu Mestského úradu, k dnešnému dňu eviduje mesto 1083 stravníkov.

Odbor sociálnych vecí a starostlivosti o obyvateľov v spolupráci s ekonomickým odborom vykonajú počas mesiacov júl a august kontrolu v zmysle platných zásad o poskytovaní stravovania a príspevku na stravovanie pre držiteľov Senior karty. Kontrola sa bude týkať splnenia podmienky úhrady miestnych daní a poplatkov za komunálny odpad a drobný stavebný odpad za rok 2024 u tých držiteľov Senior karty, ktorí si uplatňujú príspevok na stravovanie.

Stravovanie dôchodcov, poberateľov starobného alebo invalidného dôchodku, držiteľov Čipovej karty Senior je služba, ktorú mesto Humenné poskytuje v rámci svojho sociálneho programu. Stravovanie je zabezpečované v školských jedálňach pri základných školách a vo vybraných zariadeniach spoločného stravovania vývarovňového typu na území mesta.

"Čo sa týka samotného benefitu poskytovaného stravníkom, ten je odstupňovaný podľa výšky dôchodku. Do úvahy sa berie súbeh dôchodkov - starobný, invalidný, výsluhový, vdovský, vdovecký a príjem z pracovného pomeru, teda mzda okrem odmeny z dohody o vykonaní práce a z dohody o pracovnej činnosti," doplnila Lattová.