Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 2. september 2024Meniny má Linda
< sekcia Regióny

Séria tvorivých dielní v obci Slepčany priblíži deťom tradičné remeslá

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Caban

Podujatie je určené pre deti a mládež vo veku od siedmich do 14 rokov.

Slepčany 19. júla (TASR) - V kultúrnom dome v obci Slepčany v okrese Zlaté Moravce sa na budúci týždeň začne séria detských tvorivých dielní, ktoré sú zamerané na tradičné remeslá. Organizátorom je Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre. Ako uviedlo, workshopy sa budú konať od 22. do 24. júla.

Podujatie je určené pre deti a mládež vo veku od siedmich do 14 rokov. "V pondelok 22. júla si v tvorivej dielni zameranej na košikárstvo účastníci vytvoria vlastný košík. Pod vedením lektorky sa naučia, ako prepletať prútie a vytvárať krásne a funkčné výrobky," informovali organizátori.

Drotárstvu bude venovaný workshop, ktorý sa koná 23. júla. Deti sa na ňom naučia pretvárať drôt na umelecké diela. Na tkáčstvo bude zameraná tvorivá dielňa 24. júla. "Účastníci sa zoznámia s týmto zaujímavým remeslom a budú si môcť vytvoriť vlastné tkané dielka v podobe podložiek či malých kobercov," doplnili organizátori.

Ako dodali, dielne sú navrhnuté tak, aby priblížili deťom a mládeži tradičné remeslá, podporovali jemnú motoriku, rozvíjali kreativitu a prehlbovali vzťah ku kultúrnemu dedičstvu prostredníctvom remeselných techník. "Každá dielňa bude obohatená o krátku prednášku z histórie remesla," pripomenulo KOS.