Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 31. august 2024Meniny má Nora
< sekcia Regióny

Situáciu na železnici na Spiši skomplikovali popadané stromy po búrke

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Popoludňajšie spoje medzi Podhoranmi pri Kežmarku a Starou Ľubovňou museli odrieknuť.

Spišská Belá/Stará Ľubovňa 14. júla (TASR) - Popoludňajšie búrky skomplikovali situáciu na železničnej trati na Spiši. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na webovej stránke informovala, že vlakové spoje medzi stanicami Stará Ľubovňa a Spišská Belá nahradili autobusmi.

Popoludňajšie spoje medzi Podhoranmi pri Kežmarku a Starou Ľubovňou museli odrieknuť. Dôvodom sú popadané stromy na trati.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove pre TASR potvrdil, že spadnutý strom na železničnej trati neďaleko obce Podhorany už odstránili. "Vo vlaku sa nachádzalo približne 30 osôb, rušeň odpojili, vrátil sa späť do Popradu, zatiaľ nevieme, či sa už podarilo trať sprejazdniť," uviedol.

Okrem toho zasahovali hasiči aj v obci Chmeľnica v Staroľubovnianskom okrese. Na cestu tam po búrke spadlo približne desať stromov, nikomu sa nič vážne nestalo.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre viaceré okresy Prešovského i Košického kraja výstrahu druhého stupňa pred búrkami, ktorá platí do 17.00 h. V platnosti je tiež hydrologická výstraha druhého stupňa pre okresy Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa a Poprad.