Autor v publikácii Tradičná kuchyňa Záhoria približuje špecifiká stravovania v regióne, rôzne spôsoby prípravy a uskladnenia potravín, priestorové riešenie a zariadenie kuchyne.
Autor TASR
Skalica 17. septembra (TASR) - V Záhorskom múzeu v Skalici sa vo štvrtok o 16.00 h uskutoční prezentácia knihy o ľudovej kuchyni vo vidieckom prostredí Záhoria, ktorú napísal slovenský etnológ, múzejník, vedecký pracovník a pedagóg Mojmír Benža. TASR o tom informovali z múzea.
Autor v publikácii Tradičná kuchyňa Záhoria približuje špecifiká stravovania v regióne, rôzne spôsoby prípravy a uskladnenia potravín, priestorové riešenie a zariadenie kuchyne. "Okrem každodennej stravy bude pozornosť venovaná aj obradovým a slávnostným jedlám, ako aj premenám stravovania v druhej polovici 20. storočia," informovalo múzeum.
Autor v publikácii Tradičná kuchyňa Záhoria približuje špecifiká stravovania v regióne, rôzne spôsoby prípravy a uskladnenia potravín, priestorové riešenie a zariadenie kuchyne. "Okrem každodennej stravy bude pozornosť venovaná aj obradovým a slávnostným jedlám, ako aj premenám stravovania v druhej polovici 20. storočia," informovalo múzeum.