Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Sobotňajšie popoludnie na Klokočine spestrí festival pohybu a slobody

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Nitra 22. augusta (TASR) - Prezentáciu vyše 20 športov, verejné cvičenie, koncerty i výstavu venovanú 80. výročiu SNP prinesie festival pohybu a slobody Chceš byť zdravý? Športuj s nami! Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina ho pripravilo občianske združenie ŠOK - Šport Osveta Kultúra.

Nitra 22. augusta (TASR) - Prezentáciu vyše 20 športov, verejné cvičenie, koncerty i výstavu venovanú 80. výročiu SNP prinesie festival pohybu a slobody Chceš byť zdravý? Športuj s nami! Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina ho pripravilo občianske združenie ŠOK - Šport Osveta Kultúra. Festival sa uskutoční v sobotu 24. augusta v parku pod Borinou, informoval Ján Ivančík z občianskeho združenia.

Program odštartuje v popoludňajších hodinách cvičením zumby s Lenou Kiradžiev. Pripojiť sa môže každý okoloidúci, povedal Ivančík. V rámci ďalších športových aktivít sú pripravené atletika, box, šach, karate, golf, šípky, muay thai, futbal, zápasenie, alfagravity, hokejbal, taekwondo, pingpong, lukostreľba, bedminton, fínske kolky i mažoretky. Návštevníci si môžu vyskúšať aj streľbu zo vzduchovky a odmerať silu svojej strely na bránku.

Spestrením festivalu bude aj netradičná enviroolympiáda. "V špeciálnych stánkoch budú môcť návštevníci sadiť stromčeky, učiť sa rozoznávať stromy, byliny, ale aj zvieratá. Chceme pripraviť priestor pre zmysluplné trávenie voľného času pre celú rodinu a ukázať deťom krásu voľnočasových aktivít," skonštatoval Ivančík.