Najmä v sobotu prišlo veľa ľudí a vyzeralo to ako v úli, kde si všetci vymieňali informácie a skúsenosti.
Autor TASR
Spišská Kapitula 21. júna (TASR) – V Spišskej Kapitule sa tento víkend konal 6. ročník Festivalu vína a medu - Via Regia. Dnes ho predčasne ukončilo daždivé počasie, no podľa organizátorov bola aj tak návštevnosť približne porovnateľná s minulým rokom.
Festival pod Spišský hrad nepriniesol len informácie o včelárstve, jeho produktoch a výrobkoch, ale ponúkol aj ochutnávky medu, medoviny, vína, syrov či makových výrobkov. Ako pre TASR povedal riaditeľ združenia FEMAN Eduard Buraš, ktoré podujatie organizuje, najmä v sobotu prišlo veľa ľudí a vyzeralo to ako v úli, kde si všetci vymieňali informácie a skúsenosti. Veľkú odozvu medzi návštevníkmi mala aj ochutnávka ukrajinských vín či tanierov s grilovanými špecialitami. Víno sa dokonca minulo už v sobotu. Keďže organizátori aj napriek avizovanému vstupnému umožnili návštevníkom voľný vstup medzi stánky, odrazilo sa to podľa Buraša aj na predajnosti výrobkov a celkovej návštevnosti festivalu. Dokonca sem zavítali aj autobusy s turistami z Tatranskej Lomnice či Užhorodu.
Buraš ohodnotil 6. ročník festivalu ako dobrý, no priniesol aj nové impulzy do organizácie ďalšieho ročníka. Budúci rok by napríklad chceli rozšíriť uličku s remeslami a pozvať viacerých remeselníkov.
Festival vína a medu nemá prezentovať len výrobky, má zároveň spájať subjekty snažiace sa o rozvoj tohto územia v oblasti cestovného ruchu. Tento unikátny projekt spája jedinečné miesta v regióne, ktoré našli spoločné prvky pre prezentáciu gastronomického, prírodného, historického, kultúrneho a religiózneho potenciálu. Festival prináša verejnosti zároveň informácie a poznávaciu trasu historickej vínnej cesty Via Regia/Seredné (Ukrajina) – Spišská Kapitula a spája významné hodnoty gastronomického a vínneho turizmu, historického a kultúrneho dedičstva i jedinečných prírodných krás na Spiši.
Festival pod Spišský hrad nepriniesol len informácie o včelárstve, jeho produktoch a výrobkoch, ale ponúkol aj ochutnávky medu, medoviny, vína, syrov či makových výrobkov. Ako pre TASR povedal riaditeľ združenia FEMAN Eduard Buraš, ktoré podujatie organizuje, najmä v sobotu prišlo veľa ľudí a vyzeralo to ako v úli, kde si všetci vymieňali informácie a skúsenosti. Veľkú odozvu medzi návštevníkmi mala aj ochutnávka ukrajinských vín či tanierov s grilovanými špecialitami. Víno sa dokonca minulo už v sobotu. Keďže organizátori aj napriek avizovanému vstupnému umožnili návštevníkom voľný vstup medzi stánky, odrazilo sa to podľa Buraša aj na predajnosti výrobkov a celkovej návštevnosti festivalu. Dokonca sem zavítali aj autobusy s turistami z Tatranskej Lomnice či Užhorodu.
Buraš ohodnotil 6. ročník festivalu ako dobrý, no priniesol aj nové impulzy do organizácie ďalšieho ročníka. Budúci rok by napríklad chceli rozšíriť uličku s remeslami a pozvať viacerých remeselníkov.
Festival vína a medu nemá prezentovať len výrobky, má zároveň spájať subjekty snažiace sa o rozvoj tohto územia v oblasti cestovného ruchu. Tento unikátny projekt spája jedinečné miesta v regióne, ktoré našli spoločné prvky pre prezentáciu gastronomického, prírodného, historického, kultúrneho a religiózneho potenciálu. Festival prináša verejnosti zároveň informácie a poznávaciu trasu historickej vínnej cesty Via Regia/Seredné (Ukrajina) – Spišská Kapitula a spája významné hodnoty gastronomického a vínneho turizmu, historického a kultúrneho dedičstva i jedinečných prírodných krás na Spiši.