Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Športovú halu pri ZŠ Dubčeka v Martine chcú dostavať do roka 2023

Ilustračné foto Foto: TASR - Adriána Hudecová

Multifunkčná športová hala bude mať podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej tri podlažia.

Martin 6. júla (TASR) - Multifunkčná športová hala pri ZŠ Dubčeka v Martine by mala byť hotová do konca roka 2023. Primátor mesta Ján Danko po štvrtkovom kontrolnom dni informoval, že jej stavba pokračuje podľa plánu.

Pripomenul, že Martin je rodiskom množstva elitných športovcov. "Ich nová generácia bude môcť vyrásť len v prípade, že im v tom ako mesto dopomôžeme. Bonusom je, že parametre multifunkčnej športovej haly spĺňajú aj kritériá pre činnosť športových klubov a organizáciu profesionálnych súťaží," uviedol.

Multifunkčná športová hala bude mať podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej tri podlažia. "Na prvom nadzemnom bude vybudovaná hracia plocha, pri ktorej bude 100 miest na sedenie pre návštevníkov a športovcov. Druhé nadzemné podlažie bude určené predovšetkým pre šatne a sociálne zariadenia, tretie bude tvoriť technické zázemie. Vybavenie a čiarovanie telocvične umožní hrať hádzanú, futsal, florbal, basketbal, volejbal, nohejbal a bedminton," priblížila.

Výstavbu multifunkčnej haly vysúťažili verejným obstarávaním na 2,41 milióna eur. Je financovaná z dotácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 1,2 milióna eur a zo schváleného úveru vo výške 1,27 milióna eur, dodala hovorkyňa mesta Martin.