Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Správa PIENAP-u chystá Noc netopierov i prednášku o plazoch

Národná kultúrna pamiatka kartuziánsky kláštor v obci Červený Kláštor. Foto: TASR– František Iván

Správa PIENAP-u podujatia organizuje v spolupráci so Spoločnosťou pre ochranu netopierov a Múzeom Červený Kláštor.

Červený Kláštor 9. augusta (TASR) - Správa Pieninského národného parku (PIENAP) chystá v sobotu (10. 8.) spolu s partnermi tradičnú Noc netopierov i prednášku o plazoch. Riaditeľ Správy PIENAP-u Vladimír Kĺč informoval, že obe podujatia sa uskutočnia v Múzeu Červený Kláštor.

"Začíname o 17.00 h v kongresovej miestnosti prednáškou 'Nebojte sa hadov', ktorú povedie herpetológ Peter Čisárik, ktorý pútavo porozpráva zaujímavosti zo sveta plazov. Súčasťou budú aj ukážky niektorých druhov hadov žijúcich v Pieninách," uviedol Kĺč.

Po prednáške sa návštevníci presunú na druhé nádvorie národnej kultúrnej pamiatky, kde sa o 18.00 h začnú aktivity pre deti v rámci 12. ročníka akcie Noc netopierov. "Svetom týchto, pre mnohých z nás tajuplných živočíchov nás návštevníkov prevedie špecialista na netopiere, chiropterológ Miroslav Fulín," doplnil Kĺč. Okrem tvorivých dielní pre deti je akcia spojená tiež s praktickými ukážkami odchytu netopierov a v prípade úspešného odchytu aj s prezentáciou jednotlivých druhov netopierov.

Správa PIENAP-u podujatia organizuje v spolupráci so Spoločnosťou pre ochranu netopierov a Múzeom Červený Kláštor.