Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Slovenská poľnohospodárska univerzita podpísala spoluprácu s FAO

Na archívnej snímke SPU v Nitre. Foto: TASR Henrich MIšovič

Podľa slov rektorky je prienik tém SPU a FAO veľmi široký, preto očakáva, že vzájomná spolupráca bude pre univerzitu veľkým prínosom. SPU vzdeláva študentov v šiestich odboroch.

Nitra 16. augusta (TASR) - Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre bude spolupracovať s Organizáciou Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo FAO. Memorandum o spolupráci podpísala rektorka SPU Klaudia Halászová a zástupca generálneho riaditeľa FAO a vedúci Regionálneho úradu FAO pre Európu a strednú Áziu Viorel Gutu, informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová.

Podľa slov rektorky je prienik tém SPU a FAO veľmi široký, preto očakáva, že vzájomná spolupráca bude pre univerzitu veľkým prínosom. SPU vzdeláva študentov v šiestich odboroch. Ako jediná univerzita na Slovensku má medzinárodnú akreditáciu v krajinnej a záhradnej architektúre.

"SPU začala raziť tendenciu udržateľnej a zelenej univerzity a podľa toho sme nastavili aj náš strategický plán. Poslanie univerzity je v súlade s princípmi Agendy 2030 a snažíme sa profilovať ako udržateľná univerzita vo vzťahu k poľnohospodárstvu a potravinárstvu," skonštatovala Halászová.